Hankook wordt medeoprichter van de DTM Esports Classic Challenge - EV-banden.nl

De DTM gaat samen met zijn langdurige bandenpartner Hankook, korte tijd over van asfalt naar het scherm in de vorm van de Esports Classic Challenge. Met ingang van 3 mei gaan DTM-coureurs in deze nieuwe racecompetitie op het RaceRoom hosting platform een virtuele wedstrijd aan met gepassioneerde virtuele racers. De komende vier zondagen in mei zullen de chauffeurs om 14.00 uur het gaspedaal indrukken in opwindende livestreams. De virtuele races zullen op de kanalen van de DTM en RaceRoom uitgezonden worden. Het merk van bandenmaker Hankook, die nu tien jaar een samenwerking heeft met DTM, zal uitgebreid zichtbaar zijn op de racecircuits en op de voertuigen.

Neu-Isenburg, Duitsland, 6 mei 2020 – Spannende motorsport, hoge snelheden en passende racebanden voor de DTM-auto’s. Dit is het beeld geweest van de DTM-competities zoals we die hebben leren kennen. Premium bandenmaker Hankook gaat nu de virtuele motorsportwereld binnen en is samen met DTM medeoprichter van de DTM Esports Classic Challenge. De nieuw gecreëerde racecompetitie brengt 15 huidige en voormalige coureurs van de DTM en DTM Trophy samen, net als bekende influencers uit de virtuale racingwereld met daarnaast nog vijf deelnemers vanuit de RaceRoomgemeenschap. Deze uitdagers zullen worden geselecteerd uit de top 100 van snelste racers, die zichzelf hebben bewezen in een kwalificatieronde voor de eerste race die op 27 april begon. Zoals gebruikelijk is in de internationale motorsport, worden de races van professioneel commentaar in het Engels voorzien.

“Voor ons als langdurige partner van de DTM, was het niet meer dan logisch om onze gezamenlijke, succesvolle samenwerking verder te brengen in deze uitdagende tijden in de DTM Esports Classic Challenge. Als bandenpartner van de DTM brengen we de benodigde expertise uit de echte wereld naar dit virtuele format en de vreugde van een eerlijke competitie is niet gebonden aan een specifiek platform. We zijn daarom erg blij dat we vertegenwoordigd worden in de Esports Classic Challenge met Hankook als motorsportmerk,” merkt Manfred Sandbichler, directeur van Hankook Motorsport Europe op.

De races op zondagen vinden plaats door auto’s uit verschillende DTM-tijdperken te gebruiken, van de klassieke auto’s uit het seizoen 1992 tot de modernere modellen uit het seizoen 2016. De races die een uur duren zijn verdeeld in twee kwalificerende sessies en races per keer, die, net als in de echte professionele sport, verrijkt worden door interviews met experts en analyses van de races. In de simulatie op RaceRoom zijn elke bocht, elke meter asfalt en de verschillende lichtcondities nagemaakt door de beste baanontwerpers van de industrie, met veel aandacht voor detail. Natuurlijk spelen legendarische circuits als de Nürburgring, Monza, Zolder, Spa Francorchamps en Brands Hatch een prominente rol.

“Aangezien de echte racecircuits in de hele wereld gesloten zijn als gevolg van het coronavirus, hebben we een enorme groei gezien in het online racen. Nu alle topcoureurs van de wereld allemaal willen meedoen en hoogwaardige PC’s en betaalbare simulatoren de kloof tussen de echte en de virtuele wereld kleiner maken, is e-sports al een belangrijk deel van de motorsportwereld,” zegt Marcel Mohaupt, managing director van ITR.

Data DTM Esports Classic Challenge:
3-5 14.00 uur Ronde 1 – seizoen 1992
10-5 14.00 uur Ronde 2 – seizoen 2013
17-5 14.00 uur Ronde 3 – seizoen 2014
24-5 14.00 uur Ronde 4 – seizoen 2016
31-5 Bonusraces

About the author : admin

Leave A Comment

Related posts

Popular products

Product categories