FIA bevestigt Hankook als toekomstige bandenpartner voor de Formule E - EV-banden.nl

Vandaag bevestigde de FIA (Federation Internationale de l’Automobile) dat Hankook Tire & Technology als de Gen3 banden partner van de ABB FIA Formule E World Championship is geselecteerd door een aanbestedingsprocedure en goedkeuring van de FIA World Motor Sport Council. De eerste en enige straatrace voor elektrische voertuigen ter wereld zal worden uitgerust met Hankook-banden. Dit sluit goed aan op Hankook’s inzet voor duurzaamheid en milieubescherming wereldwijd en zal dan ook de kern vormen van toekomstige internationale campagnes.

Seoul, Korea / Neu-Isenburg, Duitsland, 2 juli 2020 – Premium bandenmaker Hankook zal de toekomstige leverancier en technologische partner voor het ABB FIA Formule E World Championship zijn. Wanneer de Gen3 geïntroduceerd is, zal het wereldkampioenschap al zijn spectaculaire races in stedelijke gebieden over de hele wereld beginnen met duurzaam geproduceerde, energiebesparende Hankook-banden met een uitzonderlijk lange levensduur.

‘Al onze werknemers over de hele wereld zijn erg trots dat Hankook geselecteerd is door de FIA na een aanbestedingsprocedure en goedkeuring van de FIA World Motor Sport Council als de toekomstige banden- en technologische partner voor het ABB FIA Formule E Championship. Ons bedrijf ligt op dezelfde lijn als de beweging van de Formule E in de richting van duurzame groei en we zijn verheugd dat we deel uitmaken van deze reis als hun Gen3-partner’, zegt Sooil Lee, directeur en COO van Hankook Tire & Technology. ‘Het is indrukwekkend hoe de FIA en de ABB FIA Formule E Championships klimaatverandering en luchtverontreiniging in stedelijke gebieden benaderen door het stimuleren van de toepassing van elektrische voertuigen in deze volledig elektrische racecompetitie en het zo onder de aandacht te brengen van een breed wereldwijd publiek.’

Toonaangevende producenten van elektrische auto’s maken al gebruik van op maat gemaakte Hankook ev-banden (ev: elektrisch voertuig) voor de eerste montage van hun personenauto’s. Nu zal het bedrijf met de Formule E meedoen in de jacht op het creëren van een betere en schonere wereld. Hankook doet hier aan mee door speciaal ontworpen banden voor alle Formule E races te leveren die gericht zijn op de toekomst en waar Hankook haar nieuwste technologie en technische expertise in verwerkt zal zijn. Deze banden zullen een zeer lage rolweerstand bieden, die de efficiëntie van de elektrische voertuigen zullen verhogen. Verder zullen ze langdurige prestaties leveren doordat ze bestanddelen als biomaterialen en duurzaam rubber bevatten.

Hankook Tire & Technology is al lang betrokken bij duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering, samen met het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid en heeft dit al stevig verankerd in haar bedrijfsdoelen. Zeer recent werd het bedrijf onderscheiden met de Platinum Award, de hoogste prijs van het vermaarde CSR (maatschappelijk verantwoord ondernemen) ratingbureau EcoVadis. Daarnaast is de producent sinds 2016 ononderbroken vermeld in de invloedrijke Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World), waarmee het momenteel een van de drie bandenmakers en het enige automobielbedrijf met een Aziatisch hoofdkantoor is dat in deze lijst vermeld staat.

About the author : admin

Leave A Comment

Related posts

Popular products

Product categories